0725 728 301

L-J = 08:00 - 16:30 | Vi = 08:00 - 14:00

Campanii „Săptămâna verde”

ERASMUS+, „iG0 ECO -Respect and Care about the Earth” – parteneriat CNVA Bacău

Am răspuns solicitării Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Bacau, de a vizita Stația de Sortare și Stația de Compostare de la Onești, unde, deșeurile reciclabile colectate selectiv de dvs., sunt sortate, balotate și apoi trimise la valorificare (fie ca materie primă pentru anumite produse, fie ca sursă de valorificare energetică).

Vizita din 7 martie a.c., a fost organizată în cadrul programului ERASMUS+, „iG0 ECO -Respect and Care about the Earth”, proiect derulat de insitutia de invatamant în „Săptămâna verde”. Musafirii noștri au fost liceeni din Spania, Italia, Grecia, Turcia, Polonia dar și România.

Mulțumim dnei director pentru inițiativă și operatorului ECO SUD S.A., pentru găzduire!

Proiect “Vrem să avem un viitor – RECICLĂM” la Liceul cu Program Sportiv Bacău

Invitați de Liceul cu Program Sportiv Bacău, în cadrul programului national „Săptămâna verde”, pe data de 23 martie 2023, le-am vorbi elevilor despre importanța colectarii selective ca prim pas în procesul de reciclare.

Dialogul nostru a antrenat copiii pe mai multe subiecte:

  • cum se face colectarea selectivă a deșeurilor în municipiu, ce/unde punem 
  • semnificația recipientelor de colectare atât pentru cei care locuiesc la bloc cât și pentru cei ce locuiesc la casă
  • unde merg deseurile reciclabile colectate selectiv(în stația de sortare și apoi în fabricile de reciclare)
  • de ce este mică zona de intrare în iglu-ul de colectare(pentru a ne determina să comprimăm deșeurile corespunzător și să economisim spațiu de colectare și transport)
  • regula celor 3 R (Redu/Reutilizează/Reciclează)
  • codurile de reciclare de pe ambaje

Pentru a înțelege și mai bine de ce este important șă colectăm selectiv, și anume pentru că planeta noastră este sufocată de deșeuri, copiii au conturat, decupat și lipit, maini în culorile colectării selective, in jurul unui glob pământesc, sub deviza proiectului nostru „Vrem sa avem un viitor – RECICLĂM”. 

 

Săptămâna verde la școala Spiru Haret Bacău.

Pe 29 martie, în cadrul programului săptămâna verde, am participat la evenimentul organizat de APM Bacau, prin dna consilier Maria Ionos, pe tema gestionării deșeurilor, la școala Spiru Haret Bacău.

La final, elevii de la gimnaziu, care știu deja să REFOLOSEASCĂ, ne-au invitat să le admirăm creațiile, ghivece din material refolosit, cu flori.

Activitățile noastre au inspirat și o ecoactivitate organizată la Colegiul Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacau de către operatorul nostru ECO SUD S.A. în luna aprilie 2023 ! ????

Săptămâna 24-28 aprilie 2023  multe școli din județ au desfășurat activități ecologice în cadrul Programului Național SÂPTĂMÂNA VERDE, program lansat de Ministerul Educației, pentru prima dată, în acest an.

A fost astfel o săptămână plină de ecoactivități și pentru echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Bacău, ADIS BACAU dar și pentru operatorii de salubrizare delegați.

Am răspuns tuturor invitațiilor venite din partea unităților de învățământ din județ, cu obiectivul de a crește nivelul de colectare selectivă a deșeurilor prin formarea unor atitudini corecte față de mediu. Proiectul nostru, “Vrem să avem un viitor – Reciclăm”, a ajuns astfel, doar în această săptămână, în fața a peste 1500 de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”I.Creangă” Bacău , Școala Gimnazială “Constantin Platon” Bacău, Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, Școala Gimnazială Asău, Școala Gimnazială Măgirești și Școala Gimnazială “Scarlat Longhi”n Dofteana.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice cu care am colaborat si fără de care, mesajul nostru nu s-ar fi reflectat atât de frumos în ecoactivitățile pe care copii le-au realizat în fiecare clasă, cu scopul de a transpune și practic informațiile . 

Câteva clase de elevi de la Școala Gimnazială “Miron Costin” și “Alexandru cel Bun” Bacău, au ales să viziteze stiația de sortare a deșeurilor din mun.Bacău iar Școala Gimnazială din Tg.Trotuș – stația de sortare a deșeurilor din Onești, stații operate de către ECO SUD S.A.

La alte câteva sute de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, Școala Gimnazială Răcăciuni, Școala Gimnazială “Emil Brăescu” Măgura și Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Lespezi/Gîrleni, mesajul colectării selective a ajuns prin reprezentanții SOMA Salubrizare – Zona Bacău, operatorul nostru delegat pentru servicii de colectare și transport deșeuri în municipiul Bacău și 22 comune limitrofe.

Vă împărtășim imagini de la activitățile lor.