Date informative privind evoluția cantitativă a deșeurilor colectate în județul Bacău.
Actul oficial care a stat la baza infiintarii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare Bacau (ADISB), precum si orice modificari aduse acestuia in timp.
Aici pot fi gasite informatii detaliate despre drepturile si responsabilitatile membrilor asociatiei, precum si despre modul de administrare si conducere al acesteia.
Cuprinde regulile interne si procedurile de functionare a asociatiei, precum si obligatiile si responsabilitatile membrilor si ale conducerii.
ADIS este o insituție publică care urmărește dezvoltarea comunității locale și prin urmare, in mod indirect, creșterea calității vieții cetățenilor din județul Bacău, prin servicii de calitate in domeniul gestionării deșeurilor. Asigurăm că toate cerințele legale și reglementările aplicabile sunt determinate, respectate și indeplinite, dar și cunoscute cetățenilor si tuturor părților interesate.
Obligațiile legale în privința gestionării deșeurilor se regăsesc dispersate in foarte multe Directive ale Parlamentului European și/sau ale Consiliului Uniunii Europene, la propunerea sau puse in aplicare prin Decizii ale Comisiei Europene, elaborate la nivel strategic. Acestea, sunt transpuse la nivel național in numeroase acte normative, legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru, ordonanțe de urgență, regulamente si decizii, unele mai vechi, abrogate partial sau total. Prin urmare, există zeci de acte normative europene si naționale privind gestionarea deșeurilor, dificil de identificat, urmărit și respectat.
Așadar, dacă ești generator de deșeuri (persoană fizică, juridică, insituției), operator de deșeuri sau UAT, echipa ADIS iți pune la dispoziție pe acest portal, principalele acte normative, relevante, care stau la baza Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor, cu actualizare la FEBRUARIE 2023.
Ne dorim ca managementul deșeurilor sa fie o activitate desfașurată cu claritate, respectând si aigurănd operaționalitatea conform normelor legislative actuale, așa cum este firesc intr-o zonă europeană a mileniului trei și contăm pe implicarea și participarea fiecărui cetățean în parte în procesul de sortare și colectare selectivă, pentru atingerea țintelor de reciclare și reutilizare a deșeurilor municipale, cerute de normele europene, la nivelul județului Bacău.
Descopera contractele semnate de ADIS Bacău cu alte companii sau institutiil publice din Bacau si din alte zone din tara.
Aici puteti consulta deciziile luate de catre membrii asociatiei cu privire la diverse aspecte ale activitatii noastre.