0725 728 301

L-J = 08:00 - 16:30 | Vi = 08:00 - 14:00

Deșeurile voluminoase și deșeurile periculoase

Exemple de deșeuri voluminoase: obiecte de mobilier (casnic sau de grădină), jucării de mari dimensiuni (biciclete, trotinete etc), tobogane, leagăne, piscine, covoare, saltele, uși, tocuri de uși, ferestre, mese de masaj, cărucioare de copii, obiecte sanitare etc.

Exemple de deșeuri periculoase: bateriile și acumulatorii uzați, medicamente expirate, pesticide, insecticide, îngrășăminte chimice, stingătoarele de incendiu, lacuri și vopsele uzate, cleiuri și adezivuri, combustibili, uleiuri, lichid de frână & lubrificanți, doze de spray & recipienți sub presiune care încă au conținut, materiale de lustruire etc.

Aceste deșeuri se colectează : 

  • de cel puțin două ori pe an în mediul urban și o dată pe an în mediul rural, la o dată anunțată în prealabil de operatorul de salubrizare
  • în zona 1 aceste deșeuri se colectează trimestrial în mediul urban și semestrial în zona rurală
  • colectarea se face din puncte de colectare prestabilite, cu un mijloc de transport specializat.
  • în județ funcționează două puncte de colectare și stocare temporară autorizate pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase, la Bacău și Onești.

DEȘEURILE DIN CONSTRUCȚII SI REAMENAJĂRI

Exemple: beton, cărămizi, moloz, dale, piatră, lemn, BCA, obiecte sanitare din ceramic, inclusiv faianţa şi gresie, parchet, tâmplărie metalică, calorifere, robineţi.

Acestea se ridică la cerere de către operatorul de salubritate din zona dvs., contra cost, în baza unui contract încheiat în prealabil.