0725 728 301

L-J = 08:00 - 16:30 | Vi = 08:00 - 14:00

“Tu colectezi separat deșeurile?“ 2022

A fost o campanie organizată în anul 2022 împreună cu SC SOMA SRL , operatorul delegat pentru colectare si transport deșeuri în municipiul Bacău împreună cu ADIS Bacău și Poliția Locală.
Obiectivul a fost de a observa cum se realizează colectarea selectivă la generatorul casnic de deșeuri și totodată de a afla provocările cu care se confruntă cetățeanul care colectează selectiv și de a răspunde întrebărilor și sugestiilor primite.
Ne-am bucurat să găsim exemple de bune practici pe fiecare străduță vizitată. Așadar, mulțumim tuturor celor care colectează selectiv, înțelegând importanța colectării selective și faptul că ceea ce punem in pubela galbenă poate fi revalorificat, contribuind astfel la sustenabilitatea procesului de gestionare a deșeurilor menajere. Au fost zile pline, dar frumoase, care ne-au adus satisfacția că mulți cetățeni au înțeles importanța colectării separate a deșeurilor.
Desigur, am întâlnit și deșeuri abandonate sau depozitate necorespunzător, iar cei de la Poliția Locală și-au făcut datoria și au căutat persoanele responsabile pentru discuții, cu precizarea că pe viitor vor fi amendați pentru astfel de acțiuni.
În săptămâna 16-21 mai 2022, ne-am adresat cetățenilor care locuiesc in zonele de case ale municipiului.
În săptămâna 18-22 iulie 2022, campania s-a desfășurat în zona de blocuri și la asociațiile de locatari din Municipiul Bacău.
Mesajul acestei campanii: Poti fi și tu un bun exemplu, fii responsabil și colectează selectiv!